Jag har lärt mig något nytt. Matförgiftning smittar! Nej, det tror jag tyvärr inte att det gör. Det lutar mera åt att min trodda matförgiftning var någon variant av smittsam kräksjuka.

När vi välkomnats in på hotellet som vi trodde var stängt så visade det sig att det ägs av ett härligt par. Kvinnan som heter Gemma är väldigt duktig på engelska och mannen mindre duktig, men mera tokig (enligt hans fruga). Det visar sig att hans passion är att laga mat. Vi hade knappt hunnit innanför dörren innan vi stod med varsitt glas vin i handen och visades sedan upp till ett rum med golvvärme (!!!) och badkar (!!!).

Vi kanske inte behöver säga att vi just nu är de enda gästerna på hotellet. Efter att ha klämt ihop oss i badkaret, tvagat oss ordentligt och njutit av värmen en stund så var det dags för middag. Jag var lite skeptisk till den sedvanliga 3-rättersmiddagen efter mina 3 dagar då jag knappt fått i mig någon mat alls. De insisterade på att han var en otroligt duktig kock och vi enades om att Alexander kunde äta upp det jag ej orkade. Mannen i huset är en otroligt duktig kock. Och högljudd. Vi småfnissade vid bordet då vi hörde honom gorma och slamra runt i köket. Så kanske hade frun rätt att han var lite tokig, i en roande bemärkelse. Jag åt så mycket jag orkade och lite till och Alexander åt resten. Efter en 3-rätters med extra inslag här och där rullade vi mer eller mindre upp till rummet. Vi var så mätta. Vi kröp ner i riktiga lakan i det varma rummet och tänkte att detta blir en skön natt. Återigen så visar oss livet hur fel vi kan ha i våra antaganden. Efter 3 timmar vaknar jag av att Alexander spyr på toaletten. Min matförgiftning verkar egentligen ha varit ett virus. Det tog fart och det blev nu Alexanders tur att bejaka toaletten. Morgonen kom och Alexander var kokhet.

Han muttrade något om att ta några tabletter, sen kan han gå dagens sträcka. Jag som just varit magsjuk kände mig aningens skeptisk till hans uttalande. Efter hans totalt framgångslösa försök att äta frukost bokade jag in oss ytterligare en natt på detta mysiga och varma hotell. Så just nu ägnar jag mig åt att blogga medans Alexander sover bredvid mig. Läxa: Som vi hört många säga till oss: Caminon kommer att testa dig. Och hittills så kan vi ju inte neka till dessa uttalanden.