Retreat

Nu har du möjligheten att delta på ett unikt fyradagars retreat i vacker miljö. Dessa retreat har sitt fokus kring Shamanska läror och traditionella ceremonier med medicinalväxterna Tobak och Kakao, så kallade Mästarplantor. Dessa medicinalväxter har använts sedan tidernas begynnelse inom Shamanska traditioner. Tillsammans med Shamanens sång och trumma bjuder Mästarplantornas ande in dig på en resa in i ditt inre. Utöver ceremonierna erbjuds samtal kring hur det omedvetna (the subconscious mind) sinnet påverkar dina tankar, känslor, beteenden och hur du kan öka din medvetenhet. För att ytterligare sätta dig i kontakt med ditt eget inre innehåller retreaten olika Upplevelser som hjälper dig att öka din uppmärksamhet och ditt fokus. Du erbjuds hathayoga, meditation, anknytning till naturen, stillhet, tystnad samt god och näringsrik vegansk mat. Vi kommer att befinna oss på Ängsö i en vacker gammal skola som idag är omgjord till konferensanläggning med övernattning. Du kommer att bo på skolan i delat rum med andra deltagare. Omgivande natur är väldigt vacker med fina promenadstigar och närhet till vatten.

 

Mästarplantan Tobak anses i de Shamanska traditionerna vara en kraftfull helig planta som kan hjälpa till att läka många tillstånd på såväl kroppslig, mental som själslig nivå. Ackompanjerad av sång och trumma, i en rituell och helig miljö, blir mötet med tobakens ande en priviligierad stund för att återknyta dig med din inre vishet och den osynliga världen. Dessa ceremonier hjälper dig att öka din medvetenhet kring dig själv, kring dina val och hjälper dig att finna inre frid. Mästarplantan Tobak tillagas i sin rena form av Shamanen, med omsorg och tydlig intension, till en tobakspasta som intas under ceremonierna. 

 

Mästarplantan Kakao är en medicinalväxt som ger styrka samtidigt som den har en mjukhet med hjärtöppnande effekt. I de Costa Ricanska traditionerna använde sig stammens krigare av Kakao innan de gav sig ut i strid. Detta för Kakaons unika effekter som skänkte dem styrkan och modet och samtidigt öppnade deras hjärtan så att de kunde ta val baserade på hjärtat i de stundande striderna. Mötet med Mästarplantan Kakao, tillsammans med sång och trummans rytm, hjälper dig att lösa upp gamla trossystem, skänker dig styrka, öppnar ditt hjärta, aktiverar självkärleken och hjälper dig att se och uppskatta det du har i ditt liv. Kakaon tillagas från sin rena form tillsammans med råa kakaobönor och intas som dryck under ceremonierna. 

 

När: Vi erbjuder en retreat exklusivt för kvinnor mellan den 16–19/12 samt en retreat för både män & kvinnor mellan den 27–30/12. Endast 15 platser per retreat

Var: Ängsö Gamla Skola som ligger 25 km utanför Västerås

Pris: 5000kr inklusive logi och mat

Ytterligare information: Besök www.karnawiberg.se

Anmälan och frågor: Skicka e-post till info@karnawiberg.se

Vi som håller i retreaten

Karna Wiberg som för närvarande bor och är verksam i Costa Rica:

”Mitt driv för att veta mer, förstå mer och att utvecklas har tagit mig på en spännande, glädjefylld, men även tung och mörk resa genom livets många olika nyanser. Som yrke har jag drivit eget företag som Leg. Kiropraktor, Coach och utbildare inom Neuro Lingvistisk Programmering och stresshantering. För ett år sedan tog jag beslutet att stänga min klinik för att ge mig ut på en resa med okänd slutdestinationen. Resan förde mig till Costa Rica där jag fann min Maestro som idag lär mig inom Shamanism, Spiritualitet, Psykologi och hur jag kan bistå människor i deras inre läkning på ett djupt plan. Jag känner mig otroligt priviligierad att via ceremonier ha möjligheten att dela den visdom som finns i Mästarplantorna Kakao och Tobak. Jag bjuder in dig till dessa retreats som är en vacker fusion av många läror som alla har samma mål, att leda dig mot det liv du vill leva.”

Clarisse Dasse som bor och är verksam i södra Frankrike:

”For 10 years I have advanced on a demanding spiritual path, leading me to train with great masters and explore many disciplines such as: Shamanism, Ayurveda, Buddhism and Positive Psychology. These experiences have changed my life and my view of the world. They allowed me to face my fears and my limiting beliefs to better reconnect with my deep nature and my life mission. The teaching of Cocoa and Tobacco, master plants, have deeply marked my learning by their generosity. They lead me to draw my strength from the earth and to reveal the power of the heart’s energy. Today I am very happy to be able to share the knowledge of these medicines with their unique healing properties that invite to a journey to the heart of the being.”

Alexander Westholm som för närvarande bor och är verksam i Costa Rica:

”Med fördjupad förståelse för mänskliga beteenden och mönster är jag mitt uppe i en omvälvande transformation. Arbetet med Mästarplantorna Kakao och Tobak har skänkt mig ett stort mod och en stark drivkraft för att utmana mina rädslor som står i vägen för skapandet av det liv jag vill leva. Gamla trossystem och falska övertygelser byts mot acceptans, nyfikenhet och nya sanningar. När Shamanismen och spiritualitet på ett otroligt sätt gjorde entré i mitt liv visade sig synkronisiteten från sin vackraste sida. Den resa jag påbörjade med en introvert Camino de Frances har övergått i dagligt arbete med min personliga utveckling, spiritualitet och livfulla shamanska ceremonier med ikaros och tumma. Jag bjuder nu in och välkomnar dig till min värld, en värld som många inte visste fanns.”